Meillä on hieman taloudellisesti tiukkaa tällä hetkellä ja varsinaisia reissuja tuskin tänä vuonna tulee. Haaveilen kyllä, että ehtisimme ystäväperheen luo Lontooseen vielä ennen heidän palaamistaan Suomeen. Ja sellaisista pienistä jutuista. Vaihdoin työpaikkaa joten tänä vuonna lomat ovat vähissä, mutta tulevaisuutta voi pikkuhiljaa haaveilla. Minne te muut haluaisitte matkustaa?

Minun haaveeni Suomessa on vaeltaa Haltille. En ole rinkankantaja, enkä varsinainen telttamajoittuja, mutta muuten rakastan vaeltaa. Ei ole vain sopivaa kaveria löytynyt, jonka kanssa olisin tätä saanut suunnitella. Kävin pari vuotta sitten Käsivarressa päiväseltään, mutta emme ehtineet kuin kiivetä Saanalle ja käydä Norjan puolella. Käsivarren karu maasto teki kuitenkin vaikutuksen, ja haluaisin joskus vaeltamaan juuri sinne. Kuulun retkiporukkaan, joka tekee vuosittain Lapin reissun, mutta nämä reissut ei toistaiseksi ole minun aikatauluihini sopineet, kun kotona on ala-asteikäiset muksut.

Ulkomailla haluaisin Alpeille, myös vaeltamaan. Näille reissuille tulen menemään jonain päivänä : Alppimatkat.fi. Onko kellään kokemusta, vaikuttavat erittäin houkuttelevilta. Pärjäisiköhän tälläinen peruskuntoinen liikkuja tuolla vaativimmilla retkillä? No se ei ole ajankohtaista tänä vuonna, mutta toivon kovasti, että ensi vuonna kun täytän 40, pääsen Alpeille, kesällä. Onkohan muuten kesällä kovin sateista?

Tietysti olisi hieno päästä näille Himalajan vaelluksille, mutta ovat sen verran arvokkaita ettei ole ainakaan nyt mielessä. Eurooppa ensin.

En ole kauheasti matkustellut, omasta mielestäni. Maat jossa olen käynyt, on Ruotsi, Norja, Tanska, Venäjä, Viro, Latvia, Englanti, Espanja, Marokko, Kreikka, Kroatia ja Italia. Näin äkkiseltään ei taida olla muita. Mikä noista sitten on ykkösmaa, jossei vaelluksia ajattele vaan ihan lomailua. Ehdottomasti Kroatia. Menisin milloin tahansa uudestaan. Valtavan kaunis maa. Kauniit vanhat kaupungit kuten Dubrovnik ja Trogir, varmasti myös Pula ja Rovinj ja monet muut mitkä vielä kokematta. Kauniit kansallispuistot putouksineen, Krka ja edelleen näkemättä oleva Plitvice. Kauniit saaret. Turkoosinsininen puhdas meri. Vuoret. Ystävälliset ihmiset. Aurinko ja lämpö. Aah ja huokaus.

Minne te muut lähtisitte? Ideoita hyvistä, kauniista vaellusreiteistä tai muuten kauniista paikoista otetaan vastaan!

Tuolta voi myös suunnitella matkaa:

www.matkaporssi.com